LET OP!!, DE DUIK ZELF IS OMSTREEKS 14:00 UUR, voor de duik eerst de warming up!

 

INSCHRIJVEN KAN VANAF 12:00 UUR TOT 13:45 UUR. 

 

DOWNLOAD VAN TE VOREN JE INSCHRIJFFORMULIER EN LEVER DIT IN BIJ EEN VAN ONZE KRAMEN OP HET STRAND.

 

DIT SCHEELT WEER WACHTTIJD EN BEVORDERD DE DOORSTROMING.


Delen via sociale media

Trainingstips en duikvoorwaarden Nieuwjaarsduik Ouddorp 1 januari 2019

 

De mensen die de afgelopen jaren al eens deelnamen aan een nieuwjaarsduik weten dat een serieuze voorbereiding het halve werk is.

Hieronder enkele praktische tips!

 

Naar buiten.

De meeste tijd van de dag brengen we door in heerlijk verwarmde kantoren, gebouwen en huizen. De kou zijn we dus niet gewend. Ter voorbereiding op de duik moet je juist veel naar buiten. Maak een strandwandeling, ga joggen door de duinen of fiets door het bos. Je zult zien dat je van wat kou niet meer opkijkt.

 

Eet je fit.

Om je perfect voor te bereiden op de Nieuwjaarsduik, moet je goed eten. Maak bijvoorbeeld eens een goeie stamppot. Het is voedzaam en je bouwt er de broodnodige reserves mee op.

 

Lekker douchen?

Voor een goede voorbereiding, douche wat frisser. Geleidelijk wennen aan de kou van de Hollandse wateren? Zet de kraan de komende dagen elke keer een paar graden kouder.

 

Vet is goed! 

De meeste mensen komen een paar kilo's aan tijdens de feestdagen. Die extra kilo's komen tijdens de duik juiste goed uit. Zwembandjes geven je extra energie en vergroten je uithoudingsvermogen. Smeren maar. Neem een voorbeeld aan de pinguïns. Zij hebben geen last van het ijskoude water door een vetlaagje. Smeer je dus royaal in met vaseline dan dringt de kou minder snel door in je lichaam

 

Warme extreempjes.

Handen, voeten, neus en hoofd, alles wat uitsteekt krijgt het veel sneller koud. Zorg er dus voor dat je deze delen goed inpakt. Gelukkig krijg je deze duik de Jumbo Ouddorp nieuwjaarsduik muts om je hoofd mee warm te houden. Draag verder handschoenen, oorwarmers en trek warme schoenen aan die je voeten na de duik weer snel op temperatuur brengen.

 

Warming-up.

Zorg dat je lichaam voor de duik goed warm is. Blijf dus op de kant goed in beweging. De warming up voor deze duik wordt verzorgd nabij de waterkant door een echte entertainer, leuk!

 

After-duik warming-up.

Na een verfrissende duik in het ijskoude water moet je zo snel mogelijk weer op temperatuur komen. Droog je goed af en trek snel droge en warme kleren aan. Doe de muts op die je bij je inschrijving hebt gehad en doe ook het polsbandje aan wat je krijgt  uitgereikt. Zo hou je je hoofd lekker warm en kun je na de duik je polsbandje (om je pols heen en intact!)  laten zien om een lekkere kop warme erwtensoep te krijgen, hmmm

 

Omkleed ruimtes.

De organisatie heeft een tweetal plaatsen (voor dames en heren) waar je jezelf kunt omkleden. zo hoef je geen rare capriolen uit te halen op het strand en kun je je op het gemakje omkleden.

 

!!Let er wel op dat je geen waardevolle spullen in de tenten achterlaat!! De organisatie kan namelijk niet aansprakelijk worden gehouden voor diefstal van goederen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?